Egy bulin két dolog fontos: a társaság és a kaja. Hiába verődik össze egy szuper csapat, ha éhség gyötri őket a bulin, az a legjobb hangulatot is el tudja rontani. A Babaváró Bulin pedig jó, ha a játékok mellett a vendégváró falatok is stílusosan illeszkednek a buli hangulatához. Most elhoztuk nektek a legjobb babaváró buli ételeket egy cikkben. Már csak néhány lelkes, ügyeskezű vállalkozóra van szükség, aki mindezt elkészíti!
1. Gyümölcsnyársak
Egy kismamának figyelnie kell az egészséges étkezésre, és hát nem lenne jó kitenni a kísértésnek. A gyümölcsnyársakkal viszont nem lőhetsz mellé, ennél vitamindúsabb ételt aligha találsz. Az elkészítés pedig mókás és egyszerű.
Mennyiség: 10 nyárs
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók
- 10 málna
- 10 db eper
- 10 szelet mandarin
- 10 hámozott, kockára vágott mangó
- 10 hámozott, kockára vágott ananász
- 10 hámozott és felvágott kivi
- 10 fehér szőlő
- 10 piros szőlő
- 1 csomag áfonya
- Citromlé (opcionális)
Így csináld
Fogj egy nyársat és szúrd fel a gyümölcsöket egymás után. Mindegyikből egyet-egyet, hogy szép színes legyen.
Ahhoz, hogy egységes és szép legyen a tálalás, az összes nyársat hasonló sorrendben fűzd fel! A nyárs mellé egy tál citromlevet is készíts ki, ha valaki esetleg savanyúbb élményre vágyna.
2. Olasz tésztasaláta
Nyammi! Csempéssz egy kis olasz hangulatot a buliba! A tésztasaláta előnye, hogy 1-2 nappal a buli előtt elkészítheted, hogy a babaváró buli idejére megfelelően összeérjenek az ízek. Lássuk hát a receptet!
Mennyiség: 10 adag
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók
- 1 csomag orsó, masni vagy penne tészta (ha színes, csak annál jobb)
- ½ csésze kockára vágott zöld kaliforniai paprika
- ½ csésze kockára vágott narancssárga paprika
- ½ csésze piros kaliforniai paprika
- 1 csomag félbevágott koktélparadicsom
- ½ csésze szeletelt fekete olajbogyó
- 1 csésze mozzarella sajt
- ⅓ csésze kockára vágott vöröshagyma
- 10 dkg apróra vágott sonka
- Extraszűz olívaolaj
- ⅓ csésze reszelt parmezán sajt
- 3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
- ½ teáskanál olasz fűszer
- Só és bors ízlés szerint
Így csináld:
Főzd meg a tésztát, szűrd le, majd mosd át hideg vízzel. A tésztát tedd egy nagy tálba, majd keverd hozzá az összes hozzávalót, a legvégén az öntetet és a fűszereket. Keverd jól össze, hogy mindenhova jusson az olívaolajból.
Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek!
Forrás: http://tulamama.com/
3. Virslifalatok
Ó, ez az én egyik nagy kedvencem, egyszerű, nagyszerű, és szó szerint zabálnivaló. Kicsi virslifalatok tésztabundában, hát tudtok ennél jobbat?
Adag: Kb 5 emberre elég
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 2 csomag pizzatészta vagy kelttészta
- 10 db roppanós virsli
- Mustár vagy Ketchup
- reszelt sajt
- 1 tojássárgája a kenéshez
Így csináld:
Tekerd ki a pizzatésztát és kendd meg a tésztát az általad választott szósszal. Ezután szórd meg reszeltsajttal és jöhetnek a virslik. A virsliket tekerd bele a tésztába úgy, hogy a tészta jól befedje azokat. Miután feltekerted a virsliket, vagdosd őket a tésztával együtt kisebb darabokra és helyezd el a darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsin. Miután kész vagy, sütés előtt kendd meg tojássárgájával a tészta tetejét és mehet a sütőbe kb 15 percre, míg aranybarna nem lesz.
Forrás: http://tulamama.com/
4. Mini hamburger
Mini babák várására mini kaják dukálnak. Pl egy mini hamburger😊 Oké, ez nem annyira egészséges, de azért eléggé bulis.
Adag: 24 db
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 1 kg darált marhahús
- 2 fej lilahagyma
- 2 tk étolaj
- ½ csésze majonéz
- 2 csésze reszelt cheddar sajt
- 24 mini zsemle, szétvágva
- ½ csésze szeletelt savanyúság
Így csináld:
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Fogj egy nagy tálat, majd a tálban keverd el az apróra vágott hagymát a marhahússal és adj hozzá némi sót. Keverd jól össze és formázz pici pogácsákat. Közben hevíts fel egy kevés olajat egy nagy serpenyőben. Mehetnek bele a marhahúspogik, és süljenek szép egyenletes barnára mind a két oldalon.
A kész pogácsákat helyezd a félbevágott minibucikra, a tetejükre mehet is a majonéz és a cheddar sajt. Rakd őket tepsire a bucik tetejével együtt és mehetnek a sütőbe. Süsd addig, míg a húsra szépen ráolvad a sajt, majd vedd ki őket a sütőből. Már csak a savanyúság hiányzik és kész is vannak a mini hambik a babváró bulira.
5. Zöldséges mártogatós
Ideje visszatérni az egészséges ételekhez. A gyümölcsök mellett pedig a zöldségek is szuper partyfalatok. Személy szerint imádom a zöldséges mártogatóst, jöhet hummus, guacamole, sajtmártás, mindet felfalom.
Hozzávalók:
Tálaláshoz:
- választott zöldségek pl: répa, uborka, karalábé
Az avokádós mártogatóhoz:
- 1 db érett avokádó
- citrom
- Só, bors ízlés szerint
A tejfölös-snidlinges mártogatóhoz
- tejföl
- snidling
- só
Habos hummuszhoz
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk citromlé vagy almaecet
- só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
Így csináld
Az avokádós mártogatós
Hámozd meg az avokádót, vedd ki a magját és botmixerrel turmixold össze! Egy csepp citromlé segít, hogy a krém ne barnuljon be! Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.
A tejfölös-snidlinges mártogatós
Vágd apróra a snidlinget, keverd össze a hozzávalókat és kész is😊Igény esetén egy gerezd hozzávalókkal ízesíthető.
Habos hummusz
Öntsd le a csicseriborsó levét, majd a csicseriborsót tedd aprítógépbe. Tegyél hozzá 2 ek olívaolajat, egy kevés sót, valamint egy késhegynyi szódabikarbónát. Ezután cseppents bele 1 tk citromlevet, és gyorsan turmixold össze az egészet. Igény szerint ízesítsd egy marék petrezselyemzölddel!
További hummusz recpteket itt találsz!
6. Sajttál
A fini sajtokat mindenki szereti, a falatkák pedig könnyen csúsznak a bulikon.
Hozzávalók:
- 5 féle felvágott (prosciutto, pármai sonka, szalámi, füstölt szalonna, stb)
- 5 féle különleges sajt
- 1 fürt szőlő
- Dió
- Olívabogyó
- Friss bagett szeletek
- Petrezselyem díszítésnek
Így csináld
Egy hosszú tálra tálald a fenti hozzáfalókat ízlésesen. Próbáld szépen elrendezni a hozzávalókat, a szőlőt, petrezselymet, diót pedig bátran használd díszítésnek.
A sajttálat akár szortírozva, poharakban is kínálhatod, amitől még exkluzívabban fest majd.
Kép forrása: https://www.whatmommydoes.com/
7. Ropogós baconnel és sajttal töltött krumpli
Tápláló, szép, olcsó és finom. Ezt a kaját mindez jellemzi, és érdemes kipróbálni, mert biztos nagy sikert arat majd.
Hozzávalók:
- 0,5 kg kisebb piros krumpli
- olívaolaj
- Só
- Szeletelt sajt (válaszd a kedvenced)
- Tálaláshoz:
- Tejföl
- Pirított szalonna, apróra vágva
- Szeletelt zöldhagyma
Így csináld
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, egy nagy tepsit pedig bélelj ki alufóliával. Egy éles késsel irdald be sűrűn a krumplikat, de figyelj rá, hogy ne vágd teljesen ketté. Helyezd a krumplikat a sütőlapra, majd kendd meg olívaolajjal és sóval.
Rakd a sütőbe 30 percre, ez alatt a krumpli megpuhul. Vedd ki a sütőből, és most helyezd el a négyzetre vágott szeletelt sajtokat a mélyedésekbe. Tedd vissza a sütőbe a tepsit további 5-10 percre, míg a sajt teljesen megolvad.
Mikor kész, a krumplit hagyd 10 percig hűlni, majd a tetejét díszítsd tejföllel, pirított szalonnával és zöldhagymával.