1. Virgin Mojito koktél babaváró ital recept
Hozzávalók
- 1/2 csésze limlé
- 1/2 csésze lime-os szénsavas víz
- 8-12 friss mentalevél
- jég
Elkészítés
Vágd durvára a mentaleveleket, és a kancsó oldalához nyomkodva érd el, hogy kicsiti levet engedjenek. Öntsd rájuk a lime levet és a szénsavas vizet, majd keverd össze. Tálaláskor töltsd meg a poharakat jéggel és öntsd rá a mojitos keveréket. Lime szelettel és mentalevéllel díszítsd!

2. Alkoholmentes epres mojito BABAVÁRÓ ITAL recept
Hozzávalók
- 1 csésze víz
- 3/4 csésze cukor
- 1 kis csokor mentalevél
- 0,5 kg eper, pürésítve
- 3 lime leve
- további zúzott jég és víz
- extra eper a díszítéshez
Elkészítés
Egy közepes lábosban melegítsd fel a vizet és a cukrot, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Vágj fel négy mentalevelet, add hozzá a szirupos keverékhez, és tedd félre hűlni.
Egy nagy kancsóban keverd össze a pürésített epret, a lime levét és a cukros-mentás szirupot. Tegyél annyi zúzott jeget a kancsóba, hogy körülbelül 3/4-ig legyen. Adj hozzá egy kis vizet, és keverd tovább.
Magas poharakat válassz a tálaláshoz, pl. a befőttes üveg remek és stílusos választás. A poharakba tegyél 1-2 db epret és mentalevelet, majd töltsd rá az eperpürés alapot!

3. Alkoholmentes ananász mojito BABAVÁRÓ ITAL RECEPT
Hozzávalók
- 1 csésze víz
- 3/4 csésze cukor
- 1 kis csokor mentalevél
- 0,5 kg ananász, pürésítve vagy 0,5 l ananászlé
- 3 lime leve
- további zúzott jég és víz
- extra ananász a díszítéshez
Elkészítés
Egy közepes lábosban melegítsd fel a vizet és a cukrot, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Vágj fel négy mentalevelet, add hozzá a szirupos keverékhez, és tedd félre hűlni.
Egy nagy kancsóban keverd össze a pürésített ananászt/ananászlevet, a lime levét és a cukros-mentás szirupot. Tegyél annyi zúzott jeget a kancsóba, hogy körülbelül 3/4-ig legyen. Adj hozzá egy kis vizet, és keverd tovább.
Magas poharakat válassz a tálaláshoz, pl. a befőttes üveg remek és stílusos választás. A poharak szélére tegyél 1szelet ananászt és mentalevelet, majd töltsd rá az ananászos alapot!

4. Alkoholmentes banános daiquiri BABAVÁRÓ ITAL RECEPT
Hozzávalók
- 2 közepes méretű érett banán (kockákra vágva)
- 2 tk Lime lé
- 1 teáskanál rumaroma
- ½ csésze hideg víz
- 6 nagy jégkocka
Elkészítés
Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe és turmixold fagyos simára! Öntsd 2 koktélpohárba és egy szelet lime-mal és esetleg “tejszínhabbal” tálald!

Kép forrása: strengthandsunshine.com
5. Nyári dinnye puncs BABAVÁRÓ ITAL RECEPT
Hozzávalók
- 30 csésze kockára vágott mag nélküli görögdinnye
- Fél liter 100% fagyasztott narancslé
- 1/2 csésze citromlé
- 1 l szőlőlé, hűtve
- 3 csésze hűtött gyömbér
Elkészítés
A görögdinnyét aprítógépben kisebb adagokban dolgozd simára. Ezután finom szemcséjű szűrőn nyomd egy tálba; a pépre nem lesz szükséged. A dinnyelevet öntsd egy nagy kancsóba vagy puncsos tálba. Keverd hozzá a narancslevet és a citromlevet, majd tedd hűtőbe. Tálalás előtt keverj hozzá szőlőlevet és gyömbért. Jéggel és görögdinnyeszeletekkel tálald!

Kép forrása: https://www.tasteofhome.com/
6. Alkoholmentes narancsos mimóza BABAVÁRÓ ITAL RECEPT
Hozzávalók
- fél liter narancslé
- 1 üveg (750 ml) alkoholmentes pezsgő, hűtve
- 6 pezsgős pohár
Elkészítés
Töltsd félig mind a 6 pezsgőspoharat narancslével. A tetejére tölts alkoholmentes pezsgőt. Naranccsal díszítsd a poharakat!

7. Rebarbara fröccs BABAVÁRÓ ITAL RECEPT
Hozzávalók
- 12 csésze apróra vágott friss vagy fagyasztott rebarbara
- 4 csésze víz
- 2-1/2-3 csésze cukor
- 1 csésze ananászlé
- 2 liter citrom-lime szénsavas üdítő (pl citromos fanta), lehűtve
Elkészítés
Egy serpenyőben forrald fel a rebarbarát és a vizet kb 15 percig. Miután kész, hűtsd le, majd szűrd át a levét egy szűrőn, a pépre nem lesz szükséged. A rebarbara léhez add hozzá a cukrot s az ananászlevet, majd kevergesd addig, míg a cukor fel nem oldódik. A koktélalapot hűtsd be, tálaláskor pedig adj hozzá a citromos üdítőt és jégkockát!

Kép forrása: https://www.tasteofhome.com/
8. Vattacukros pezsgő koktél BABAVÁRÓ ITAL RECEPT
Hozzávalók
- 6 evőkanál málnaszörp
- 1 üveg (750 ml) alkoholmentes pezsgő, hűtve
- 1-1/2 csésze rózsaszín vattacukor
- 6 pezsgős pohár
Elkészítés
Adj 1 evőkanál málnaszörpot mind a 6 pezsgőspohárhoz. A tetejére tölts pezsgőt, majd díszítsd vattacukorral. Tálalás után a vattacukrot elkeverhetitek.

Kép forrása: https://www.tasteofhome.com/
9. Epres-levendulás víz BABAVÁRÓ ITAL RECEPT
Hozzávalók
- 1 csésze szeletelt friss eper
- 3 friss levendulaág vagy 1 tk. szárított levendula
- 2 liter víz
Elkészítés
A hozzávalókat keverd össze, majd hűtsd le. A tálaláskor adj hozzá jégkockát.
